Νερό με λεμόνι για ιδανικό πρωινό ξύπνημα

Μοιραστείτε το

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας!

Το νερό με λεμόνι είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλωθεί το πρωί μόλις ξυπνήσετε


Το ιδανικό πρωινό ρόφημα

Τα εσπεριδοειδή είναι τα φρούτα που πρωταγωνιστούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Διότι γιατρεύουν ασθένειες της εποχής, με την πολύτιμες βιταμίνες C, Α, Β, τον σίδηρο, το ασβέστιο και το κάλλιο που περιέχουν.

Η τακτική κατανάλωση νερού έχει πολλαπλά οφέλη από μόνη της. Σε αυτά όμως τα οφέλη, προσθέστε επιπλέον τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά ενός λεμονιού.

Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας.

Το ρόφημα αυτό αφορά τα άτομα που αναζητούν έναν απλό τρόπο να αποκομίσουν οφέλη για την υγεία τους. Παρέχοντας λιγότερες θερμίδες από τα ζαχαρούχα ροφήματα, όπως οι χυμοί φρούτων του εμπορίου.

Για να φτιάξετε νερό με λεμόνι, στύψτε μισό λεμόνι σε 300 ml κρύο ή ζεστό νερό

Το ρόφημα αυτό μπορεί να καταναλωθεί κρύο ή ζεστό, εξαρτάται από εσάς. Επίσης, στο νερό με χυμό λεμονιού μπορούν να προστεθούν και άλλα προαιρετικά συστατικά. Όπως π.χ. τζίντζερ, φέτες αγγούρι, πορτοκάλι ή μέντα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

TIP: Συνδυάστε νερό με λεμόνι, μαζί με μηλόξυδο και κανέλα – το μπαχαρικό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.


Οφέλη για την υγεία

Το νερό με λεμόνι είναι ένας απλός τρόπος για να αποκομίσετε οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση σας. Δείτε παρακάτω τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το απλό πρωινό ρόφημα και όχι μόνο…

  • Ισχυρό ανοσοποιητικό: Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο λοίμωξης στο αναπνευστικό. Επίσης το λεμόνι καταπολεμά τη φλεγμονή και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία του άσθματος. Ενώ η σαπωνίνη του λεμονιού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες κι έτσι προλαμβάνει γρίπη και κρυολόγημα.
  • Καλύτερη πέψη: Το νερό με λεμόνι απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα και ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα. Ενώ τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο λεμόνι βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα να επεξεργαστεί καλύτερα τις τροφές που έχετε καταναλώσει.
  • Καλύτερη απορρόφηση σιδήρου: Όπως και με άλλα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το ρόφημα αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει καλύτερα το σίδερο.
  • Αποτροπή σχηματισμού πετρών στα νεφρά: Το νερό με λεμόνι προλαμβάνει την εμφάνιση λίθων στα νεφρά (λιθίαση νεφρού). Η αυξημένη πρόσληψη νερού αποτρέπει την αφυδάτωση, μια κοινή αιτία για νεφρολιθίαση.
  • Καθαρό δέρμα: Ορισμένα στοιχεία έχουν συνδέσει τη βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή με βελτιώσεις στο δέρμα.
  • Περισσότερη ενέργεια: Ο χυμός λεμονιού παρέχει ενέργεια και ζωτικότητα στο σώμα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Να θυμάστε πως ακόμη και η μυρωδιά ενός λεμονιού έχει ευεργετική δράση και ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα.


Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το νερό με λεμόνι προσφέρει μια έκρηξη από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που δεν βρίσκονται στο κανονικό νερό.


Διαβάστε επίσης: Σαλέπι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Μοιραστείτε το